Amb el títol de 22, rue Tourlaque, Bonaventura Ansón ens presenta, dins el seu particular camí en el món de l’art , una mostra inèdita. A la segona meitat dels anys setanta, l’artista es desplaça a París per fer uns cursos de gravat a Cité International des Arts. Predisposat a continuar amb el que creu fermament que és el seu destí, opta per quedar-se a la gran ciutat. Ansón s’entrega a la seva tasca envoltat d’un marc ple de fantasia, en un dels indrets més engrescadors del París artístic: Les Fusains.
Aquí, respirant i vivint intensament els sediments que havien deixat en altres moments artistes com Lautrec, Bonnard, Max Ernst o Miró, ell també s’endinsa en la recerca del seu jo i, en un ambient molt propi, en un insuperable brou per al cultiu de l’art, dona pas a les seves ansietats.
D’aquells anys, l’artista ens deixa, a més de la seva obra, un llibre que, amb el mateix títol de l’exposició, 22, rue Tourlaque. Paris 18 ème., ens ajuda de manera senzilla, aclaridora i transparent a entendre el perquè de molts dels seus neguits, de les seves il·lusions i de tot el que l’empeny envers els seus somnis: la recerca de la llibertat i la constatació del goig de viure.