MLITE
×

Dani Buch

Sant Gregori, Girona, 1976

Dani Buch (Sant Gregori - Girona, 1976) Pintor, dibuixant i gravador, actualment resideix i treballa a Barcelona. Després d’estudiar a Girona es trasllada a Barcelona per ingressar en l’Escola Massana i la Llotja de Barcelona on cursa estudis de Disseny Gràfic i obté el Graduat Superior en aquesta especialitat per ambdós centres. Una beca Off Massana li permet aprofundir en les tècniques i els procediments del gravat artístic. Posteriorment participa en diversos tallers teòrics i plàstics sobre art i cursa un postgrau en Producció i below the line en la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Ramon Llull. Exerceix de director d’art en agencies de publicitat i multimèdia per després realitzar treballs de disseny com a freelance i començar a dedicar-se a la pintura.

Exposa obra original i publica il·lustracions en llibres i revistes relacionades amb el món de l’art. Participa des de 2001 en exposicions i a partir del 2009 abandona paulatinament el disseny gràfic per abocar-se al llenguatge artístic, l’àmbit que realment l’interessa.

Ha exposat de manera individual en galeries de Barcelona (Víctor Lope Arte Contemporáneo), Ciudad del Cabo (Diedericks/Faber Fine Arts) i Berlín (MARMA). També en col·lectives en Sudafrica, Paraguay i Europa. Periòdicament continua presentant les seves creacions en Víctor Lope i

Espai B a Barcelona, i pertany al col·lectiu Diedericks/Faber de Ciutat del Cap. La seva obra ha estat present a diferents fires d’art com Art Madrid i Swab a Espanya, Art Fair 21 d’Alemanya, Art Bodensee en Austria i Turbine Art Fair en Sudafrica. Entre els reconeixements que ha obtingut hi ha el finalista del Tollman Bouchard Finlayson Art Award Prize i la beca MARMA de Berlín. L’any 2014 pels projectes presentats li atorguen beques de residencia a Ciutat del Cap i Berlín.

La seva obra no es deixa tancar en els límits marcats pels formats, materials i volums. És un artista que experimenta i descobreix noves solucions per a la expressió d’una cosmovisió aliena als cànons establerts.

Els personatges antropomòrfics de Dani Buch són la síntesi d’un estil pictòric i gràfic en el qual la línia i la forma, l’ímpetu i l’emoció, apareixen davant els nostres ulls de manera instintiva i clara. La ironia no eximeix de reflexió, es condensa en una obra que mostra un acostament a un món que poques vegades ens deixa indiferents, i ens fa sentir el vertigen entre l’ésser racional i l’ésser animal. En aquesta cerca del sentit, Dani Buch s’ha convertit en un vehement creador contemporani de formes desafiadores i suggestives que difícilment poden resultar-nos estranyes.

Fons d'art

Exposicions:
Dani Buch | © Claudi Valentí
Finalitzat
Actual
Jordi Serra i Dani Buch
Micromaping / Carn d'olla antropòmorfica
Del dj. 28.01.16 al ds. 05.03.16
Exposicions